SELAMAT DATANG

Blog ni hanya sekadar luahan rasa jer.... saya menulis atas dasar pengalaman saya selama mengharungi hidup ni ... Jika ader yg terasa pada kata2 yg ditulis, saya mohon maaf.. tak terlintas dihati ni utk mengutuk, mengata mahupun aper sahaja... Saya cuma manusia biasa....Anggap ni cuma bacaan ringan yer... Terima kasih sbb mengikuti blog saya ni.....:P

Friday, December 4, 2015

Kalau dah minat... :)


Assalamu'alaikum...


Semalam balik lambat... mata ngantuk sgt !! so, utk hilangkan mata yg sekejap2 terlelap ni, saya amik keputusan utk tulis blog.... cerah la skit mata ni... tp kalau ayat mcm merapu skit tu, makna nyer saya tgh ngantuk part chorus ler tu... hu3....

Ok... semalam sebelum balik umah, gi lepak2 dulu kat Mamak Bistro... borak2 jap... padahal badan dah penat giler !! kaki plak sakit.... so, mmg mood x berapa nak ader... borak2 la skit... borak punyer borak, my sis told me 'Sha, member I puji you menari....' 'member yg mana??' tanya saya sebab saya ni spesis menari x tgk org... mata jer mcm melilau merata tp sebenarnyer x nampak sorang pun... hu3... 'alaa... member I laa'... pertanyaan terhenti di situ sbb saya mmg x tau siapa yg dimaksudkan...

Honestly, terus rasa malu !! saya ni kalau org puji2 saya menari, saya mmg malu giler... mula ler rasa pipi mcm bengkak.... sbb x pasti sama ader org betul2 suker atau perli, kan??? atau mungkin nak jaga hati saya.... he3... dulu pun ader sorang ckp benda yg sama.... then akak kat Baldu Biru pun ckp jugak 'akak suker tgk sha menari... cantik !!' haaaa... dah terbit rasa malu.... saya ni mmg suker menari dan biler saya menari, saya suker wat hal sendiri.... sbb saya selalu rasa yg saya menari sorang2 tanpa ader org di sekeliling saya... hebatkan imaginasi saya??  jd, tu yg macam syok sendiri tu !!! lagipun saya x suker diperhati oleh org lain.... saya hanya fokus pd tarian saya jer.... alaaa, konon2 saya dalam dunia saya sendiri...

Dulu masa tadika, saya pernah jadi ketua untuk dikir barat.... tp masa sekolah rendah ngan sekolah menengah, minat menari ader tp jiwa brutal masa tu... mana nak layan joget2 ni.... sengaja buat mcm hati kering... padahal jiwa meronta2 nak menari.... so, tgk jer la member2 lain masuk menari.... tp disebabkan saya minat jugak berlakon, saya cuba berlakon plak !! pun jadi jugak... kih3... saya jadi Sakaratul Maut.... lakonan tu menjadi kemenangan biler dapat mewakili sekolah.... masih tersimpan lagi sijil juara tu.... dan masa saya mengikuti kelas di Mara, saya berlakon jadi ibu tiri.... dapat la jadi Pelakon Pembantu Terbaik.... hu3.... nak tau?? disebabkan kepetahan saya ni bercakap, saya juga pernah mewakili kelas bagi acara perbahasan dan dipilih utk menjadi Pembahas Terbaik... haaa... pun cuba2 jugak tu sbb minat, kan???

Saya juga pernah mengikuti persembahan bagi Hari Maulidur Rasul.... buat plak kat Pusat Islam... mmg best sebab dapat masuk TV... bangga mak ayah kejap sbb anak2 masuk TV... he3... tp saya akui, aper2 sajer berkaitan ngan seni, mmg saya minat... aper2 sajer termasuk la mengacara... saya dah beberapa kali jugak mengacara majlis2 besar... Annual Dinner, Majlis Akhir Pencarian Model dan akhirnyer kenduri2 kawin... dah lama2 biasa mengacara, dah x gugup sgt...

Saya paling minat adalah menyanyi... duduk ler ceruk mana pun dalam umah, mesti menyanyi... even dalam jamban pun bleh nyanyi !! pernah sekali tgh2 nyanyi, jiran sebelah umah tegur 'sedapnyer suara !!' terus terdiam x nyanyi dah !! kih3.... mungkin dia perli kot... x kesah ler nynayi sumbang mambang sekalipun, tp nyanyian antara satu cabang yg paling saya minat...

Sejujurnyer, dulu minat sgt tgk American Next Top Model... jealous tgk diorang pakai cantik2 sambil bergaya model... cita2 dulu pernah nak jadi model sbb ketinggian mencukupi tp satu masalah nyer adalah berat berlebihan... ha3... Malaysia x nak model yg gemuk !! kalau ader, maybe saya antara model tempatan yg menggegarkan dunia modeling.... kah3 !!! perasan tahap gaban.... tu yg dapat jadi model butik pengantip jap pun, dah megah dah !!! dah rasa yg saya lah pengantin yg paling cantik time tu..... haaaa... saya mmg suker catwalk, pakai cantik2, mekap cantik walaupun saya tau saya x cantik mana..... hu3

Selain menari, menyanyi, mengacara..... saya juga minat make up2 org ni... dulu pernah nak masuk kursus tp semua mahal2... mana lah ader budget nak masuk kursus andaman.... minat mmg minat... inisiatif diri adalah bukak youtube then belajar mcm mana nak pakai foundation, bentuk hidung, pakai eyeshadow, lukis kening dan semua la... belajar sendiri... tp x de la terror sgt... setakat majlis kecik2 tu bleh lagi la.... kalau majlis besar mcm akad nikah atau sansing, saya amik utk saudara terdekat jer... mcm akad nikah kakak saya, adik ipar dan sepupu2 jer... ngan org lain saya x berani nak amik sbb saya x yakin sgt walaupun ramai yg kata saya berkebolehan... cuma perlu asah lebih skit.....

Entah laaa... dari kecik sampai besar ni aper sajer yg berkaitan ngan seni2 ni mmg saya x pernah tolak.... sebab minat kan?? org soh jadi india, saya akan jadi se'india' mungkin...(padahal muker pun dah mmg iras india, mmg x de masalah ler... he3...) sebolehnyer saya nak buat sehabis baik sbb MINAT.... skang ni, minat menari2 semakin menjadi.... lebih2 lagi biler dah join HAVOC Senamtari... makin terserlah gedik saya... ha3... gedik ker?? cuma saya gedik sebab minat...  x de niat nak menarik perhatian sesaper... x de niat nak menimbulkan aper2 'rasa'.... x de niat nak menggoda sesaper... dan yg pasti x de niat nak menggedik.... semua ni sbb saya mmg minat menari !!! jgn salah faham kalau ader menimbulkan aper2 prasangka....

Jam pun dah pukul 6 lebih.... nak siap2 buat nasi goreng... sebab saya juga minat memasak dan minat bagi org makan.... eh3, tu kira minat gak ker??? jgn lepas makan, awak ckp awak minat kat saya sudah !!! ha3....

Sekian....

No comments:

Post a Comment