SELAMAT DATANG

Blog ni hanya sekadar luahan rasa jer.... saya menulis atas dasar pengalaman saya selama mengharungi hidup ni ... Jika ader yg terasa pada kata2 yg ditulis, saya mohon maaf.. tak terlintas dihati ni utk mengutuk, mengata mahupun aper sahaja... Saya cuma manusia biasa....Anggap ni cuma bacaan ringan yer... Terima kasih sbb mengikuti blog saya ni.....:P

Thursday, May 5, 2016

BERI RUANG PADA DIRI...


Assalamu'alaikum w.b.t....

Lama rasanyer tak menulis... terkadang rindu tp x de mood nak menulis.... biler x de mood, bimbang nanti ayat2 ntah aper2 plak kan.... kumpul sedikit idea dan sedikit keyakinan utk menulis....

Saya tau, mungkin mak ngan ayah, anak2, family, saudara mara, kawan2 dan mungkin saper sajer mula terasa ngan sikap saya.... saya tau, saya banyak asingkan diri dari semua pihak.... saya banyak diamkan diri.... saya lebih suker beri ruang dalam diri saya sendiri.... dan menjadikan saya dah semakin jarang menghabiskan masa dgn org yg ader dgn sekeliling saya.... tp biler ader keluarga dan saudara2 dah hint2, baru la rasa nak tunjuk muka....

Mungkin dah sampai masa untuk saya pulangkan semula 'hak2' yg bukan hakmilik saya pada Yang Maha Kuasa..... saya dah x nak fikir aper2... saya dah x nak 'mintak' aper2... saya nak ikut arah jalan yg Allah tentukan untuk saya... saya penat berfikir !! saya penat utk semua keadaan... atau kata lain, saya pasrah.... saya dah penat utk berada dalam 'semua' keadaan.... yg akhirnyer saya yg kecewa....

Terkadang banyak benda yg saya nak buat utk beri ruang pd diri saya.... tp tak tahu kenapa saya masih memikirkan hati2 lain agar tidak kecewa pd saya.... mereka tak kan pernah tau.... 'diri kamu, hati kamu, cara kamu, hanya kamu yg tau, Sha.... buat la aper yg terbaik utk diri sendiri, aper yg menggembirakan hati kamu, Sha....'

Sebab tu, skang saya tak lagi bertanya khabar spt selalu.... rasanyer dgn semua !! x reply semua pertanyaan dalam whatsapp2 group, dalam mssg, dalam wechat... kdg2 tu, sampai malas nak angkat tipon yg nombornya tak dikenali... saya lebih banyak ignore... bukan sombong... cuma saya dah x nak 'mencari' dan x nak tau aper2 dah... mungkin saya lebih suker buat cara saya sendiri... dan saya pilih utk diam dan asingkan diri sedikit... x pe, sorang2 pun saya ok...

Saya tau, ramai tak faham saya.... jd, lebih baik saya sendirian... utk teruskan melangkah.... saya dah terbiasa kot... saya dah x nak jaga hati sesiapa dan x perlu lagi jaga hati saya... biarkan saya dgn dunia saya.....

Maafkan andai semua berkecil hati.... biarkan saya mcm ni !! untuk saya beri ruang pada diri... dan lebih utama adalah pd HATI saya.....

Sekian......

~ mengasing kerana terasa diri diasing... nampak dgn ketara dan terasa sungguh2... tima kasih !! ~




No comments:

Post a Comment