SELAMAT DATANG

Blog ni hanya sekadar luahan rasa jer.... saya menulis atas dasar pengalaman saya selama mengharungi hidup ni ... Jika ader yg terasa pada kata2 yg ditulis, saya mohon maaf.. tak terlintas dihati ni utk mengutuk, mengata mahupun aper sahaja... Saya cuma manusia biasa....Anggap ni cuma bacaan ringan yer... Terima kasih sbb mengikuti blog saya ni.....:P

Sunday, January 17, 2016

si budak degil....

saya la budak degil tu.... :)

Assalamu'alaikum...

Ha3... kadang2 tergelak dgn perangai manusia ni.... setelah berbulan2 dia mencabar dan cuba mendatangkan amarah saya, saya langsung tak membalas sbb saya malas nak layan perangai ko yg sgt2 egois.... punyer la degil nyer saya, saya gelak jer sebab saya kesian lelaki 'setua' ko tidak mampu berfikir secara matang dan perangai sgt2 keanak2an.... saya telan setiap tingkahlaku, mimik muka dan perbuatan yg dah ko lakukan pada saya secara psikologi.... sedikit pun hati saya tak terusik.... sedikit pun saya tak membalas.... dan mungkin sebab saya buat x tau, menjadi2 plak perangai bodoh ko tu....

Tetapi lately ni ko bagai mencabar2 saya..... ko harus ingat bahawa kesabaran saya ada batas dan tahap.... dan saya juga punya ego !!! ego yg dah lama saya turunkan demi sebuah persahabatan.... skang ni, saya baru belajar2 nak jadi manusia yg pentingkan diri sendiri dan degil..... walhal 'member' menentang keputusan saya.... katanyer, 'jgn jadi sesuatu yg lain, yg bukan diri kiter sendiri'.... bukan aper, nak rasa gak mcm mana seronok nyer jadi manusia yg pentingkan diri sendiri macam KO.... nak tau gak, seronok ker?? jadi... dgn rasa pentingkan diri sendiri, saya block fb ko dari saya.... sbb aper?? sbb saya x nak langsung ader aper2 connection ngan ko !!! saya langsung x nak tau pasal ko dan ko juga x perlu tau pasal saya.... dan x semena2 ader benda lain juga yg ko x dapat lihat dari saya... abis nak buat mcm mana?? ko yg ajar saya jadi pentingkan diri sendiri.... nak tgk saya nyer degil kan??  so, hak saya la nak block ker, nak skip ker, nak remove ker....

Baru sekali jer saya 'balas'.... dah kata saya x profesional !!! ha3..... so what??? suka hati saya ler... nak profesional or not.... actually, saya serang secara personal... .tp x tau plak ader melibatkan yg lain2.... hu3... so, tanggung lah akibat dia.... ader aku kesah ker?? lenkali jgn cuba2 'usik' pompuan degil mcm saya.... tu la.... 'org x jentik ko, ko sibuk jentik org lain !!!'.... yg selama ni ko serang secara psikologi, ader saya balas ker?? x de kan?? ha3.... kelakar sungguh !!! belajar tinggi2, budget mcm pandai sgt.... tp syg, IQ failed !!! lenkali jgn nak membongkak sgt !! pangkat dan darjat ko x kan langsung memenangi hati....

Biler 'member' ajak conference..... saya senang jer !! nak ker dia minta maaf atas segala yg dia dah buat??? kalau x, simpan jer la niat nak bersemuka ngan saya..... saya hanya akan conference dgn manusia yg mengakui akan kesilapan dia dan takkan mengulangi semula.... saya x nak jumpa manusia yg x abis2 mencari kesilapan org lain.... kalau ko nak tgk degil atau x degil nyer saya, sila lah lihat perangai saya skang !!! kamu yg minta kan??? lenkali jgn ingat semua pompuan kat luar tu sama..... yg bleh kamu tundukkan !!! saya lain.... kisah2 lalu dan pengalaman mengajar saya utk jdi lebih 'tough'... lg2 berdepan dgn lelaki ego dan bonhkak mcm ko !!!

Teruskan lah menunjukkan tanda protes ko pd saya.... sedikit pun tak terjejas dalam hidup saya.... dan saya x kan berganjak dgn pendirian saya !! ko dah lama saya buang jauh2 dalam hidup saya.... dan ko x layak langsung jadi kawan saya selagi perasaan ego dan bongkak masih ader dalam attitude ko !!!.... honestly, saya dah mula membenci.... bila saya dah mula benci, muka ko pun saya x nak tgk !!! so, x yah la ko nak raih perhatian sana sini utk diri ko.... hanya ko mintak maaf sajer yg mampu melembutkan hati saya... tp ko nak ke minta maaf??? hu3... tepuk dada, tanya iman...

Sekian....


2 comments: